کتاب صوتی و کوهستان به طنین آمد» اثر پرفروش رماننویس و پزشک افغانی - آمریکاییتبار خالد حسینی» است. این کتاب در 21 می سال 2013 منتشر شد و به مدت 33 هفته در لیست پرفروشهای نیویورکتایمز قرار گرفت. تنها پس از گذشت پنج ماه از انتشار این کتاب، سه میلیون نسخه از آن به فروش رفت. وندی اسمیت» منتقد لس آنجلس تایمز و کوهستان به طنین آمد را به شدت غمانگیز، اما سرشار از عشق» توصیف کرده است. همچنین فران هاثورن» منتقد نشنال (رومهی خصوصی انگلیسیزبان) نیز این کتاب را با عبارات داستانسرایی استادانه» و وصفی فراموشنشدنی از افغانستان ویران شده» وصف کرد.
خلاصهای از کتاب صوتی رایگان و کوهستان به طنین آمد:
داستان این رمان در سه دوره از تاریخ معاصر افغانستان میگذرد؛ دوران قبل از درگیری و اشغال افغانستان، درهی جنگ و دوران پس از جنگ و حضور آمریکا در افغانستان.
شروع این رمان با پیوند بینظیر و تاثیرگذار دو خواهر و برادر آغاز میشود؛ عبدالله و پری. در ادامه سرنوشت این دو را از یکدیگر جدا میکند؛ پدر آنها که مردی کشاورز بود، تصمیم میگیرد پری سه ساله را به خانوادهای ثروتمند بفروشد. با شنیدن این ماجرا عبدالله با ناراحتی تصمیم میگیرد افغانستان را به مقصد پاکستان ترک کند. پری نیز دوران جوانی خود را به همراه پدرخوانده و مادرخواندهاش در فرانسه میگذراند و طی اتفاقات دیگر متوجه میشود که در سالهای کودکی کسی که اسباب فروش او به آن خانواده را فراهم کرده، داییاش بوده است. در طول این مدت زندگی هرکدام از آنها با آدمهای دیگر پیوند میخورد؛ نیلا وحدتی، پروانه (نامادری پری)، نبی، عمره آدمویچ، ادریس، مار وارواریس و عادل از دیگر کاراکترهای مهم داستان هستند که هریک نقشی ظریف و داستانی جذاب و شنیدنی دارند.
ژانر کتاب و کوهستان به طنین آمد:
این کتاب شامل نه فصل است و هریک از آن از زاویهی دید شخصیتهای مختلف و به صورت دانای کل بیان میشود. داستان این رمان مربوط به یک خانوادهی چندنسلی و افرادی است که قصهشان مربوط به افغانستان و اتفاقات دربرگیرندهی آن است. و کوهستان به طنین آمد شامل موضوعاتی چون زخم، خیانت، افتخار و قربانی شدن است.
درباره خالد حسینی:
خالد حسینی در چهارم مارس سال 1965 در کابل متولد شد. او هشت سال از دوران کودکی خود را در محلهی وزیر اکبر خان» در کابل سپری کرد. خانوادهی او اهل هرات بودند؛ مادرش شغل دبیری داشت و در دبیرستان فارسی و تاریخ تدریس میکرد. پدر او ناصر» نیز از یون بود. آنها در سال 1970 به ایران سفر کردند و ناصر حسینی برای سفارت افغانستان در ایران کار میکرد. در سال 1973 خانوادهی حسینی به کابل برگشتند. سال 1976 زمانی که خالد تنها یازده سال داشت، پدر او به عنوان دیپلمات برای وزارت خارجهی افغانستان کار میکرد و همین موضوع باعث شد که آنها به پاریس بروند. آنها به دلیل انقلاب ثور در سال 1978 که در آن حزب دموکراتیک خلق افغانستان (PDPA) قدرت را به دست گرفته بود، قادر به بازگشت به افغانستان نبودند. در سال 1980، کمی بعد از آغاز جنگ شوروی و افغانی، آنها به پناهندگی ی در ایالات متحده رسیدند و کارهای اقامت خود را در سن خوزه، کالیفرنیا به سرانجام رساندند.
حسینی پس از 15 سالگی، هنگامی که برای اولین بار وارد ایالات متحده شد، انگلیسی صحبت نمیکرد. او همچنان این تجربه را شوک فرهنگی» توصیف میکند. علیرغم فاصلهای که آنها از آشفتگیهای کشور داشتند، اما از شرایط و موقعیت دوستان و خویشاوندان خود در کابل مطلع بودند. حسینی در اینباره اینطور توضیح میدهد: خانوادهی ما دوستان زیادی در کابل داشت، کودتای کمونیستی همانند کودتایی که در سال 73 اتفاق افتاد، واقعا خشونتآمیز بود. بسیاری از مردم اعدام و بسیار دیگر زندانی شدند. تقریبا هرکسی که وابسته به رژیم قبلی و یا از خانوادهی سلطنتی بود، مورد آزار و اذیت، زندانی کردن، کشته و یا ناپدید شدن قرار گرفت. زنعموی من یک خواننده و آهنگساز بسیار مشهور در کابل بود که کاملا درمورد عدم تمایلش به کمونیستها سخن گفته بود. او همان موقع ناپدید شد و ما تا به امروز نمیدانیم که چه اتفاقی برای او افتاده است. به هیمن ترتیب، هر لحظه اخبار بد از اعدامهای جمعی و داستانهای ترسناک به گوش ما میرسید.»
خالد حسینی در سال 1984 از دبیرستانی در سن خوزه فارغالتحصیل شد و در دانشگاه سانتا کلارا تحصیل کرد. در سال 1988 مدرک لیسانس خود را در زمینهی زیستشناسی دریافت کرد. سال بعد وارد دانشکدهی پزشکی سان دیگو دانشگاه کالیفرنیا شد و مدرک دکترای خود را در سال 1993 به دست آورد و به عنوان پزشک در همانجا مشغول به کار شد. او تا سال 2001 یعنی تا سن 36 سالگی به افغانستان بازنگشته بود. بنابراین در مورد تجربهاش از این سفر در مصاحبههایش اینطور ابراز کرد که به خوبی توانسته است احساس کسانی را که تمام این سالها در افغانستان باقی ماندند و جنگهای شوروی و جنگهای بعدی را تجربه کردهاند، درک کند.
حسینی در سال 2006 از سوی آژانس پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) به عنوان سفیر حسن نیت این سازمان در افغانستان شناخته شد و در سفری که به افغانستان داشت، بنیاد خالد حسینی» را در سال 2007 برای کمک به افغانها، تاسیس کرد. او هماکنون در شمال کالیفرنیا به همراه همسر و دو فرزندش زندگی میکند.
رمانهای خالد حسینی:
در سال 2003 خالد حسینی نخستین رمان خود را با نام بادبادکباز منتشر کرد. قهرمان این کتاب، فردی افغانی است و داستان آن در دوران حاکمیت طالبان رخ میدهد. این کتاب به مدت 101 هفته در فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز قرار گرفت. در سال 2007 نیز فیلمی براساس این کتاب و با عنوان کاغذپرانباز» ساخته شد که نوانست نامزد جایزهی اسکار شود. مارک فورستر» کارگزدان و فیلمنامهنویس سوئیسی - آلمانی، کارگردان این اثر میباشد. پس از موفقیت این کتاب، خالد حسینی از پزشکی فاصله گرفت تا بتواند به طور تماموقت به نویسندگی بپردازد.
دومین رمان او هزار خورشید تابان نام دارد که در سال 2007 منتشر شد و تاکنون با عناوین مختلفی در ایران ترجمه شده است. این کتاب برای سه هفته در صدر پرفروشترین رمانهای آمریکای شمالی قرار گرفت. موضوع این کتاب مربوط به دو زن افغان به نامهای مریم و لیلا میباشد. رمان سوم او نیز، کتاب صوتی پیش روی شما و کوهستان به طنین آمد» نام دارد که در 21 می سال 2013 و به فاصلهی شش سال از رمان قبلی او، توسط انتشارات ریورهد بوکس منتشر شد.
برای دانلود کتاب صوتی رایگان و کوهستان به طنین آمد اینجا کلیک کنید
کتاب صوتی رایگان و کوهستان به طنین آمد
کتاب صوتی رایگان ما دروغگو بودیم
سال ,کتاب ,افغانستان ,حسینی ,کوهستان ,طنین ,در سال ,به طنین ,کوهستان به ,این کتاب ,شد و